Me-time! - Lekker Eten en Uitgaan

Naast de dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden, wordt je leven een stuk aangenamer als je regelmatig quality time aan, voor en met jezelf besteed. Voor de één is sporten de ultieme manier van ontspannen, voor de ander fotograferen, zeevissen of een boek lezen. Hier vind je alles wat jou happy maakt in je vrije tijd en wat jouw accu weer doet opladen om er weer tegenaan te kunnen. Hopelijk heb je me-time genoeg om al deze inspirerende suggesties zelf te ondergaan. En schroom vooral niet om hier je eigen ervaringen via blogs, vlogs, pix en movies te delen met andere FbnF-ers!

Me-time! - Lekker Eten en Uitgaan

Naast de dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden, wordt je leven een stuk aangenamer als je regelmatig quality time aan, voor en met jezelf besteed. Voor de één is sporten de ultieme manier van ontspannen, voor de ander fotograferen, zeevissen of een boek lezen. Hier vind je alles wat jou happy maakt in je vrije tijd en wat jouw accu weer doet opladen om er weer tegenaan te kunnen. Hopelijk heb je me-time genoeg om al deze inspirerende suggesties zelf te ondergaan. En schroom vooral niet om hier je eigen ervaringen via blogs, vlogs, pix en movies te delen met andere FbnF-ers!
Maarten de Ruiter
Food in Progress
Tot 10-15 jaar geleden stond Nederland niet echt bekend om zijn liefde voor koken en eten: de (tot dan toe) simpele, basic en niet erg inventieve Nederlandse keuken was misschien wel één van de minst populaire dingen die wij te bieden hadden. En eten was voor de meeste Nederlanders meer een noodzakelijk kwaad dan een inspiratiebron of een vorm van ontspannen of genieten. Maar daar is verandering in gekomen….en hoe!

Het culinaire landschap is de laatste jaren in rap tempo veranderd, waarbij vooral Amsterdam de laatste jaren is getransformeerd tot de culinaire hoofdstad van Nederland. De hoeveelheid met Michelin-sterren gelauwerde restaurants is spectaculair toegenomen. Zelfs in de meest kleine gehuchten in de verste uithoeken van Nederland vind je tegenwoordig fantastische, inspirerende en vernieuwende restaurants, café’s, snackbars, foodtrucks en pop-ups met culinaire thema’s en voedseltrends uit zo ongeveer elke uithoek van de wereld. Dankzij televisieprogramma’s als Masterchef, The Taste, My Kitchen Rules maar ook 24 Kitchen zijn veel koks en kookfreaks uitgegroeid tot nationale helden. De hoeveelheid gespecialiseerde voedingswinkels, kookboeken, food sites, wine-and-dine festivals, vergeten groenten en ‘onontdekte’ voedingsproducten krijgen we als een soort culinaire tsunami over ons uitgestort. Elk product wordt tegenwoordig opnieuw en op een andere (gezondere, uniekere, specialere…..) manier herontdekt. Zelfs een ‘ordinair’ patatje ontkomt tegenwoordig niet meer aan de inventiviteitsdrang van menig culinaire bekendheid.

Misschien zijn we een beetje te ver doorgeschoten maar….mij hoor je niet klagen. Ik ben dol op koken, ik kan uren in kookboekwinkels of op receptensites doorbrengen, ik ben gek op (uit) eten en voor mij is een avond lang tafelen met goede vrienden de ultieme manier van vrijetijdsbesteding. Ik durf te beweren….. soms zelfs lekkerder en beter dan seks.

Als niet-Amsterdammers mij vragen waar ze een avondje culinair kunnen genieten in onze hoofdstad dan is het moeilijk kiezen. Maar één van mijn aanraders zijn De Foodhallen. Deze voormalige tramrémise, een Rijksmonument gebouwd tussen 1906-1928, die vroeger het werkende hart van de 19e-eeuwse stadswijk West vormde, is spectaculair getransformeerd tot onder andere een hotel, De Kanarieclub, een bibliotheek en een bioscoop. Maar het hoogtepunt en centrale middelpunt van dit enorme complex vormen de Foodhallen: geïnspireerd door Food Markets uit de hele wereld, vindt je hier een enorme variëteit aan meer dan 30 foodstands van (Nederlandse en buitenlandse) kleine en creatieve culinaire ondernemers die authentieke, originele en altijd verse (gezonde en vaak organische) producten bereiden uit de hele wereld.

Je kan er terecht voor koffie en brunch in de ochtend tot borrel en tasting dinner in de avond (de meeste stands sluiten hun keukens in het weekend rond 22.00 uur maar de verschillende bars blijven open tot minstens middernacht). Nadat je één of meerdere Koreaanse, Mexicaanse, Indonesische, Spaanse, Nederlandse of…..whatever…..kleinere of grotere snacks en drankjes hebt besteld, kan je deze consumeren op het grote terras in de centrale openbare ruimte die alle internationale minikeukens omsluit. Samen met de hippe en trendy ‘local crowd’ kan je eten en tegelijkertijd genieten van de typisch Amsterdamse ontspannen cityvibe, luisterend naar een life band die internationale muziek ten gehore brengt op het centraal gelegen podium. En dit alles buiten de hectische en vaak te toeristische gekte van de Amsterdamse binnenstad. Bovendien, ook wel heel erg prettig tegenwoordig: reserveren is niet nodig (en ook niet mogelijk trouwens).

Meer FbnF? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Trip Tips
What to do
New(s)

Meer FbnF? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief